Sidor

torsdag 7 juli 2011

Beskrivning dominostickning

Om ni vill prova på dominostickning är det som sagt lätt: Lägg upp ett ojämnt antal maskor, jag har lagt upp 51 så vi kör på det. Sticka ett rätt varv. På nästa varv stickar du 24 maskor, lyfter en, stickar två tillsammans och drar den lyfta maskan över och sedan fortsätter du sticka rätt. Nästa varv är vanlig rätstickning igen. Sedan fortsätter du, stickar 23 maskor, lyfter en, och så vidare. Sedan fortsätter du så och minskar på de tre i mitten på vartannat varv. Den som vill kan ha en markör i mitten men jag kör utan, om man stickar en längre stund behöver man inte räkna så värst.


Ruta nr 2 stickas genom att man lägger upp 26 maskor och sedan plockar upp resterande maskor, det vill säga 25, på ena sidan av rutan, och sedan kör man samma visa en gång till. När man har gjort en rad med rutor och ska börja på nästa rad så blir det lite annorlunda efter att första rutan är stickad: Då plockar man upp 25 maskor på ruta 1, rad 2, lägger upp en maska, och sedan plockar man upp 25 maskor på höger sida av rutan intill. På så vis stickas alltsammans ihop och man behöver inte sy ihop några rutor!

För att det ska bli snyggt är det viktigt att första maskan på varje varv lyfts och att sista maskan alltid stickas avigt. Tro mig, det gör stor skillnad när man plockar upp!

(Den sista bilden blev lite väl gul, jag vet... Det hade hunnit bli mörkt ute så lampan var min enda ljuskälla och jag har inget redigeringsprogram för tillfället... Håll till godo ändå!)

11 kommentarer:

 1. Den här tekniken har jag länge tänkt prova...kanske jag kommer till skott nu när jag ser hur enkelt det verkar.
  Bra beskrivning.
  Och vilka härliga färger du använder!
  /Ann-Britt

  SvaraRadera
 2. Vad roligt att du tycker om beskrivningen! :) Ja färgerna gillar jag också, det är ett melerat garn som heter Stella. Lycka till med dominon, det kommer att gå galant!

  SvaraRadera
 3. Tack för beskrivningen, detta ska jag testa nångång.
  Stickar mycket men detta har jag aldrig testat. Jätteroligt med lite nya mönster.
  Önskar en fortsatt trevlig Stickningar 🌞🌞🌞🌞🌞🍓🐞☕

  SvaraRadera
 4. Tack för beskrivningen, detta ska jag testa nångång.
  Stickar mycket men detta har jag aldrig testat. Jätteroligt med lite nya mönster.
  Önskar en fortsatt trevlig Stickningar 🌞🌞🌞🌞🌞🍓🐞☕

  SvaraRadera
 5. Toppen har aldrig stickat dessa rutor men virkat har jag gjort

  SvaraRadera
 6. Tusen tack för beskrivningen av dominorutan. Jättebra beskrivning. Har startat en filt, hoppas bara att jag ror iland med alla rutorna.

  SvaraRadera
 7. Måste instämma med tidigare inlägg. Tack för toppen beskrivning!

  SvaraRadera
 8. Hoppas komma igång med detta jag å. Det verkar ju enkelt. Såg en filt som va stickad, en liten en typ åt en docksäng el som babyfilt.. den va så fin.Jag är ju inte mera på min blogg utan bara Instagram.ha en bra dag!

  SvaraRadera
 9. Jättebra beskrivning. Jag använder mönstret till alla mina restgarner. Så smidigt, snabbt och enkelt!
  Vet inte vad stickningen ska bli ännu, förmodligen en filt!

  SvaraRadera
 10. Bra beskrivning har börjat sticka nu virkar annars men de var jätte kul att sticka nu mitt kommer bli ett överkast till en dubbel säng kram.

  SvaraRadera