Sidor

onsdag 27 juli 2011

Nördiga prylar

En sak som jag verkligen älskar är alla prylar kring hantverket. Har beställt den här gamla fina garnvindan på Tradera en gång i tiden och den är verkligen min bästis. Särskilt med tanke på att jag har ett stort förråd av yllegarn, som jag nämnt tidigare, från Klippans yllefabrik (snart får de börja sponsra mig så mycket reklam som jag gör!) och detta garn kommer i härvor. Tidigare använde jag Martin som garnvinda men det var inte så uppskattat. Senare fick jag även en nystvinda av svärisarna så nu är det hur enkelt som helst att få till fina garnnystan!

Läste dock i en av mina favoritböcker, "Sticka mera!", att det skulle vara onödigt med en nystvinda och att det räcker med en garnvinda. Det tycker inte jag, jag får ont i händerna av att nysta. Särskilt om det ska nystas många på en gång! Använder ni vindor eller kör ni för hand?

4 kommentarer:

 1. Jag har en garnvinda och filurar på att köpa mig en nystmaskin till den så jag inte behöver göra någe alls! =)

  SvaraRadera
 2. 2 garnvindor (en paraply-, en ekorrhjuls-), 2 nystmaskiner (en halvtrasig), 1 härvträ, 1 härvel ... Och jag skulle hellre leva utan diskmaskin än nystmaskin. Om jag var tvungen att välja. Vilket jag hoppas att jag slipper.

  SvaraRadera
 3. Ja en nystmaskin blir nästa steg för mig! Skönt att höra att ni är på samma sida som jag ;)

  SvaraRadera
 4. Håller med Anna hellre nystmaskin än diskmaskin.
  =)
  Ha en go sommar
  Eva.

  SvaraRadera