Sidor

lördag 30 juli 2011

Frustrationen!


Det finns en anledning till att det inte hamnar några nya spännande stickprojekt i bloggen just nu. Denna anledning är den här fördömda dominohalsduken som ni bekantat er med tidigare. Den älskar mig inte. Jag älskar inte den. Den tar för lång tid att sticka, jag är trött på den och jag vill börja på något annat. Men jag vet att om jag slutar sticka på den nu så är risken alldeles för stor att den aldrig blir klar, och det känns ju helt meningslöst. Hur brukar ni göra när ni tröttnar på en stickning? Lägga undan den och hoppas på det bästa eller plåga er igenom projektet för att sedan kunna andas ut?

5 kommentarer:

 1. Försöker tänka lite som när man föder barn fast maskor istället för värkar :D "varje maska tar mig ett steg närmre"! Precis som du är jag rädd att jag aldrig blir klar om jag börjar på något nytt. För att slippa ha femtioelva halvfärdiga grejer liggandes brukar jag försöka hålla mig till ett projekt åt gången men det är fantamej inte alltid det lättaste! Håll fortet!

  SvaraRadera
 2. Jag börjar på nya projekt jag, ibland tar det ett halvår eller mer innan jag får inspirationen att göra färdigt det. Ibland tar det bara en vecka och ibland froggar jag den till slut för att slippa ha det som ett moln hängades över mig. Så fort jag känner att jag måste göra något färdigt, lessnar jag. Men har jag flera projekt på gång är chansen att jag lessnar mindre då jag håller på med dem alla då och då. =)

  SvaraRadera
 3. Ibland struntar jag i om jag blir klar eller inte och stoppar bara undan den ett tag. Om jag verkligen bestämt mig för att blir klar med något, så försöker jag ha något kul att göra samtidigt. T ex så kan jag lyssna på en riktigt bra ljudbok, då kan mycket bli gjort utan att jag tycker det är så tråkigt.

  SvaraRadera
 4. Sticka framför tvn är bra. Men annars har jag märkt att man sällan använder det man slitit som mest med...det är om missnöjet sitter kvar. Jag ger hellre upp och stickar på något som jag tycker om än jag stickar och sliter med något jag inte tycker om, det är lika med böcker om jag inte gillar en bok har jag lärt mig att det är okej att lägga den ifrån sig....

  SvaraRadera
 5. Ni har rätt allihopa tycker jag, vissa grejer måste man ändå göra klart för att få dem ur världen och andra grejer är det bara att lägga undan... Har t.ex. en sjal som jag virkar till en kompis som legat i stickningskorgen sedan mars ungefär, känner inte ens ett styng av dåligt samvete när jag ser den!

  SvaraRadera